Drömlexikon

Här är några saker som jag brukar drömma om, mest de understrukna :

Glädje:
Att drömma att man blir jublande glad kan i många fall, men inte alltid, vara ett förebud om sorg. Drömmen kan också betyda att du kommer att få besök av en vän.

Party: Drömmer du att du har fått en inbjudan till ett party är det ett förebud om giftermål. Om du drömmer att du närvarar vid ett party betyder det att du snart blir tvungen att flytta till en ny trakt och skaffa dig nya vänner. Om du i drömmen ger ett storslaget party för dina vänner väntar förluster och fattigdom.

Kyss:
Att drömma om en kyss kan vara nog så trevligt så länge det varar men efter uppvaknandet väntar gräl och upprörda känslor. Att drömma att man kysser en avliden vän är en varning för att tala alltför öppet om sina affärer såvida den avlidne inte var en god vän.


Springa:
Att drömma att du vill springa men inte kan betyder att du kan få svårt att leva upp till dina ambitioner. Springer du med en förföljare hack i hälarna riskerar du att falla för en svår frestelse. Drömmer du att du springer efter någon annan eller något betyder det att du litar för mycket på ditt eget omdöme. Om du inte lyssnar mer på vännernas goda råd får du säkert ångra det en dag.

Ormar:
Att se en hopringlad orm i drömmen är ett varsel om fara och fängelsestraff. Det kan också vara ett tecken på sjukdom eller hat. Ser du en orm ligga utsträckt betyder det att din hustru bedrar dig. Drömmer du att du dödar en orm kommer du att triumfera över dina motståndare och alla som avundas dig. Om du drömmer att en orm försöker bita dig i fötterna är det ett varsel om svartsjuka och avund. Lyckas ormen bita dig väntar sorger och besvikelser. Att se en orm eller hydra med sju huvuden är en förvarning om frestelse och synd. Om du slåss med ormar i drömmen kommer du att besegra dina fiender. Ser du många ormar i drömmen kommer du att bli lurad av en kvinna.

Drycker: Att drömma att man dricker vin i måttliga mängder är ett gott tecken. Drömmer du att du dricker ur en bäck eller en källa betyder det att du kommer att bli sjuk. Ser du en drucken person i drömmen kommer du att möta motstånd och problem. Om du drömmer att du själv är berusad betyder det att en person, som du ännu inte träffat, kommer bli en högt skattad vän. För en kvinna innebär en sådan dröm att hon ska bli gift med en fin man, som hon ännu inte har mött.

Ångest: Känner du ångest i drömmen utan att veta orsaken bör du genast se upp om någon under den följande veckan erbjuder dig en tjänst. Det är nämligen en fälla.

Flyga: Att drömma att man kan flyga är ett gott omen under förutsättning att man gör det med hjälp av vingar. Men om man flyger högt eller över hus och genom gator utan vingar är det ett varsel om en hotande fara. Det är alltid bäst att drömma att man landar innan man vaknar för det betyder att man sköter sitt arbete och privatliv på rätt sätt.

Grop:
Faller du ner i en djup grop i drömmen betyder det att en allvarlig olycka ska drabba dig. Det kan också vara ett tecken på att din hjärtevän föredrar någon annan. Om du med lätthet klättrar upp ur en grop i drömmen betyder det att du ska besegra alla motståndare, övervinna alla motgångar och bli rikt och lyckligt gift.

Huvud:
Om du drömmer att ditt huvud är större än vanligt betyder det att du kommer att bli erbjuden ett ansvarsfullt arbete. Ibland kan en sådan dröm också vara ett förebud om segrar över motståndare i och utanför domstolen. Drömmer du att du har ett litet eller spetsigt huvud är det ett varsel om håglöshet och bristande hederskänsla. Om du drömmer att du har ett huvud som ett lejon, en varg eller något annat rovdjur är detta ett gott omen. Det betyder att du ska klara alla hinder, sätta dina planer i verket och bli respekterad av din omgivning. Drömmer du att du har två huvuden ska du inte vara ensam länge till. Tvättar du ditt huvud i en dröm betyder det att du ska lyckas undvika en fara.

Naken: Om du drömmer att du är naken är det ett tecken på att du borde vara mer sparsam och lägga ner mindre pengar på ditt yttre. Det är ett gynnsamt tecken att drömma om en naken kvinna. Är du naken i en kyrka i drömmen är det ett dåligt omen. När en flicka drömmer att hon ser en naken man betyder det att hon ska bli tidigt gift, få många söner och se dem växa upp till veklingar.

Nu kommer det läskiga:

Utslag: Om du drömmer att du får utslag någonstans på kroppen är det ett varsel om att du kommer att drabbas av en svår förkylning, bronkit eller lunginflammation, men sjukdomen kommer inte att bli särskilt långvarig.

Drömde det här för någon dag sen och har man sett. Jag har minsann blivit förkyld!


Kommentarer
Postat av: emeeliiee:)]

hahaha!! jag tyckte att det såg ut som en pinne men sja, haha jag är ju blond längst inne !! :D haha

2010-02-17 @ 18:31:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0